Over Wilma

Wilma Avezaat Gallery Wilma

Hallo, fijn u op mijn website te ontmoeten. Ik hoop dat u zo geboeid wordt door alles wat er te zien is dat u de moeite neemt de hele site te bekijken. Er is meer dan genoeg te zien en hij wijzigd ook als er een nieuw werk bij komt of als er een schilderij verkocht is, dus de moeite waard om regelmatig een bezoekje te brengen.
Maar eerst zal ik mij even voorstellen.

Ik ben in 1952 in Den Haag geboren. Als kind was ik al veel aan het kleuren en tekenen. Na mijn middelbare schooltijd heb ik op kantoor gewerkt en in mijn vrije tijd volgde ik creatieve workshops. Na de geboorte van mijn 2 zonen werd dit even wat minder, maar mijn creativiteit kon ik ook tijdens de opvoeding goed gebruiken. 

Toen de jongens het huis uit waren bleef het schilderen mij trekken en heb ik verschillende cursussen abstract schilderen gevolgd oa bij Rolina van Vliet in Hoevelaken en bij Hans Doortmont in Zeist. Inmiddels woon ik met mijn man in het mooie en gezellige Randwijk en volg ik schilderlessen bij atelier “Verbeelding” in Ede bij kunstenares Dorie Canters.

In mijn atelier aan huis houd ik mij vooral bezig met experimenteel schilderen en ik maak daarbij gebruik van verschillende materialen zoals zand, klei, purschuim, quinoa, hooi etc. Het is altijd weer spannend wat er op het doek gaat gebeuren. Ik vind dit een geweldig proces en hoop dit dan ook nog lang te kunnen doen en u nog lang van mijn werk te laten genieten.

Als u mijn site heeft bezocht zou ik het erg leuk vinden als u een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Wellicht heeft u nog tips oid.

Voor u om naar te kijken en voor mijzelf om te maken